Expozitia de fotografie “Don Quijote”expozitie Maria StefanescuAm deosebita placere sa va invit la prima expozitie personala de fotografie de teatru avand ca inspiratie si subiect, spectacolul “Don Quijote” de Dan Puric.
Expozitia se va desfasura in perioada 9-22 feb. 2007 in sala de expozitii a Universitatii Dalles din Bl.Nicolae Balcescu nr. 18.
Programul de vizitare este zilnic intre orele 10-19.

Va astept!

” Exita in aceasta expozitie de fotografie o ingenuitate rara, acel ceva nemarcat de ambitii profesionale si lipsit de premeditari care-ti daruieste clipa de intalnire fericita dintre viata inalta a actorului pe scena si secunda declansarii aparatului de fotografiat. De aici, un soi de puritate, de tandrete, dar si o tarire a privirii care alunga orice speculatie dramatica din partea actorului si orice exhibitionism tehnic din partea artistului fotograf. Exista o calitate noua a privirii de o forta a discretiei si a simplitatii paradoxala intr-o lume a vizualului violent, care pe mine, Dan Puric si Don Quijote, ma surprind in mod egal, ca si cum, o Dulcinee imaginara s-a hotarat sa ma fotografieze ca sa-mi arate cine sunt.
In acest sens, Maria Stefanescu iti da sentimentul ca fotografiaza clipa, nu numai din afara scenei, ci si de pe scena, ca un partener invizibil de teatru dar si din interiorul actorului, fotografiindu-si parca propriul suflet.”

Dan Puric,
02 feb. 2007

Leave a Reply